Hlavní obsah

Pražské ANO k Babišovi: Hází nám do jednání vidle

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér a lídr ANO Andrej Babiš svým výrokem, že by po volbách ANO na pražském magistrátu mělo skončit v opozici, mezi novými zastupiteli moc nepochodil. Ti naopak v pondělí většinově vyjádřili vedení pražské buňky jednomyslnou podporu. ANO skončilo na pátém místě, v 65členném zastupitelstvu má 12 mandátů.

Foto: Petr Horník, Právo

Premiér Andrej Babiš (ANO)

Článek

„Z reakce Babiše byla spousta pražských zastupitelů zklamána. Lidé mají pocit, že nám tím jen komplikuje vyjednávání a hází nám do toho vidle. Říkat dopředu, že bychom měli být v opozici, mi nepřijde fér, zvlášť když jednání o nové koalici v Praze určitě nebudou trvat tak dlouho jako v případě sestavování vlády,“ řekl Právu jeden ze zastupitelů.

Zastupitelé rozhodli, že vyjednávání o koalici bude pokračovat, a zvolili šéfem klubu ANO dvojku na kandidátce, poslance Patrika Nachera.

Foto: David Ryneš, Novinky

Výsledek voleb do zastupitelstva v Praze

Ten Právu řekl, že s hodnocením Babiše, že hlavní vina leží na bedrech pražského ANO, se rozchází, podle něj šlo o více faktorů. [celá zpráva]

Také trojka na kandidátce, bývalý ministr financí Ivan Pilný, připomněla jednomyslné vyjádření podpory pražské buňce a Babišovi diplomaticky vzkázala, že jednání s ostatními stranami také nejsou ukončena.

Lídr kandidátky Petr Stuchlík sdělil Právu, že volební výsledek v Praze je neúspěch, který byl výrazně pod očekáváním. „Opozice je reálnou alternativou,“ podotkl s tím, že by čtyři roky zůstal i řadovým zastupitelem v opozičních lavicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám