Hlavní obsah

Praha zavede tři nové tramvajové linky, dalším devíti se změní trasy

– Praha • Aktualizováno
Novinky, jas

Tramvajovou dopravu v Praze čekají od konce srpna výrazné změny. Devět linek změní trasu a další tři budou zcela nové. Posíleno by mělo být zejména spojení v nejvytíženějších úsecích.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Od 28. srpna bude v metropoli jezdit 24 linek. Novinkami budou linka 2 jezdící z Nádraží Braník na Národní třídu, linka 15 obsluhující trasu Kotlářka – Anděl – Malostranské náměstí – Dlouhá třída – Náměstí Republiky – Hlavní nádraží a linka 21, která spojí Kotlářku přes Anděl a Palackého náměstí s modřanským sídlištěm.

„Více tramvají pojede například Seifertovou ulicí na Žižkově, mezi Karlovým náměstím a I. P. Pavlova, větší kapacitu nabídnou tramvaje také na Albertově, z Vltavské směrem na Letnou a v nuselském údolí. Další linka pojede také k vysočanské poliklinice nebo v Holešovicích přes Libeňský most,” okomentoval změny ředitel Ropidu Petr Tomčík.

Foto: ROPID

Změny tramvajových linek od 28. srpna

Páteřní linky 9, 17 a 22 i nadále pojedou v polovičním intervalu a zachována zůstane i většina dalších spojení.

Změny v tramvajové dopravě
Beze změny trasy12 linek1, 3, 7, 8, 9, 10, 11, 13, 16, 17, 22, 26
Změna trasy9 linek4, 5, 6, 12, 14, 18, 20, 24, 25
Nové3 linky2, 15, 21
zdroj: Ropid

Náměstek primátorky a radní pro oblast dopravy Petr Dolínek (ČSSD) připomněl, že změny souvisí i se záměrem města zavést další placené parkovací zóny.

Praha vybírala z několika variant změn tramvajové dopravy. Ty stávající by měly vydržet bez výraznějších změn deset let. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám