Hlavní obsah

Poslanci schválili výroční zprávy České televize z let 2016 a 2017

Novinky, zpe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sněmovna po několikahodinových diskuzích, které probíhaly v průběhu celého roku, schválila ve čtvrtek výroční zprávy o činnosti a hospodaření České televize za roky 2016 a 2017. Debatu celý den provázely emotivní projevy.

Foto: Milan Malíček, Právo

Budova České televize na Kavčích horách

Článek

Výroční zprávu za rok 2016 schválili poslanci již dopoledne. Pro se vyslovilo 120 poslanců, proti jich bylo 26 zejména z řad SPD a KSČM. Poslanci těchto stran v diskuzích Českou televizi ostře kritizovali.

Poslanci se hádají kvůli České televizi

Domácí

Opozice v čele s ODS, Piráty, TOP 09 a STAN naopak kvůli tomu varovala, že je ohrožena nezávislost médií.

Na zprávu z roku 2017 se dostalo až odpoledne. Zpravodaj Petr Dolínek (ČSSD) uvedl, že rok 2017 zejména v souvislosti se sněmovními volbami a vládní krizí byl náročný a televize musela udržovat nestranný pohled na dění. Domnívá se, že televize obstála a nesklouzla ke komentářům, které nemají ve veřejnoprávních médiích místo.

K neschválení zpráv ČT dříve vyzval prezident Miloš Zeman. Pokud by Sněmovna neschválila dvě výroční zprávy za sebou, de facto by to mohlo znamenat konec Rady ČT i generálního ředitele Petra Dvořáka.

Výroční zprávy předkládají poslancům všechny veřejnoprávní instituce, tedy Česká televize, Český rozhlas a Česká tisková kancelář.

Reklama

Výběr článků

Načítám