Hlavní obsah

Poslanci během projednávání služebního zákona gratulovali manželkám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva poslanci veřejně pogratulovali při středeční schůzi Sněmovny na dálku svým manželkám k narozeninám. Jeden z nich při poměrně dlouhé a vzrušené debatě o novele služebního zákona navíc nabádal své kolegy v dolní komoře, aby třídili odpad. Z lavic zněl smích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanci na středeční schůzi Sněmovny

Článek

Mimořádná schůze prý znemožnila společnou oslavu manželčiných narozenin Herbertu Paverovi (TOP 09 a Starostové). "Takže ji tímto zdravím a přeji jí všechno nejlepší," vzkázal své ženě od řečnického pultíku.

Paverovo vystoupení zřejmě inspirovalo Igora Nykla z hnutí ANO. "Moje manželka má taky dneska narozeniny, takže tímto tě zdravím," řekl na plénu Nykl, jenž stejně jako Pavera zastupuje ve Sněmovně Moravskoslezský kraj.

Blahopřání zmínil v závěrečné řeči zpravodaje po několikahodinové debatě ke služebnímu zákonu Jan Chvojka (ČSSD). "Dozvěděli jsme se, že dvě manželky mají narozeniny, myslím, že ten den nebyl ztracený," poznamenal.

Třiďte odpad

Pavera dokázal svůj příspěvek do diskuse o předloze využít nejen ke gratulaci ženě, ale taky k výzvě ke třídění odpadků.

"Moc vás prosím, milí kolegové, asi jste si všimli, že ve foyer jsou odpadkové koše na třídění odpadu. Zkusme třídit, ať jsme trošku kulturnější," podotkl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám