Hlavní obsah

Poplatky za televizi a rozhlas vláda nezvýší

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současná vláda nemíní zvyšovat televizní (nyní 135 Kč měsíčně) a rozhlasové (nyní 45 Kč) poplatky. V neděli to řekl ministr kultury Martin Baxa (ODS).

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Koncesionářské poplatky naše vládní koalice zvyšovat nechce. Myslím, že jsou k tomu správné důvody,“ prohlásil.

Pro vládu je důležitější složení Rady České televize (ČT). Nyní je rada doplněná na normální počet členů, což je patnáct, a je na ní, aby si spolu s managementem ČT poradila, jak špatnou finanční situaci televize řešit.

Generální ředitel ČT Dvořák: Stanice ČT 3 má nejvěrnější diváky. Bude jim chybět

Domácí

„Jenom podotknu, na tom máme shodu všichni i s panem generálním ředitelem, že by tam měla být možnost kontroly hospodaření Nejvyšším kontrolním úřadem,“ řekl Baxa.

Generální ředitel ČT Petr Dvořák potvrdil, že kontrole NKÚ se nebrání. Zdůraznil však, že pokud nebude financování vyřešené do konce roku 2023, budou ohlášené škrty jen začátkem dalšího omezování.

Šéf České televize dostane bonus 2,4 milionu korun

Film

Dvořák současně navrhl řešit situaci přechodným rozšířením reklamního času ve vysílání ČT anebo změnou definice poplatníka, tak aby mediální zákon platil i pro uživatele sledující vysílání ČT přes internet.

Reklama

Výběr článků

Načítám