Hlavní obsah

Pondělní testování v pražských školách: 26 pozitivních ze zhruba 50 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pražských mateřských a základních školách bylo v pondělí na covid-19 otestováno antigenními testy 38 990 žáků. Pozitivní výsledek mělo 22 z nich. Podobné výsledky přineslo pondělní testování na nákazu koronavirem i u pracovníků ve školách. Z 12 998 zaměstnanců školských zařízení, kteří test podstoupili, byli podle údajů hygieniků pozitivní čtyři.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Antigenní test na covid (ilustrační foto)

Článek

Údaje v úterý na svém webu uvedla Hygienická stanice hlavního města Prahy.

Žáci a pracovníci škol testy ve školách poprvé podstoupili v pondělí 12. dubna. Tehdy podle radního hlavního města Víta Šimrala (Piráti) bylo antigenním testem na přítomnost koronaviru otestováno 35 729 žáků, kteří se ten den vrátili do škol, a 13 264 zaměstnanců školských zařízení. PCR testem byla pozitivita potvrzená u 0,04 procenta testovaných.

V Semilech odvolali ředitele, který umožnil chodit do školy i netestovaným

Domácí

Ve čtvrtek 15. dubna bylo otestováno 37 892 žáků. Antigenní test vyšel jako pozitivní u 18 žáků. Kontrolní PCR test podle zprávy pražských hygieniků potvrdil k dnešnímu dni pozitivitu u šesti testovaných dětí. Nízký počet nakažených odhalily ve čtvrtek provedené antigenní testy i u pedagogů a dalších pracovníků ve školách.

Negativní výsledek testu na koronavirus je nyní podmínkou prezenční výuky u žáků na prvním stupni základních škol a u předškoláků v mateřských školách. Poprvé se žáci testy, které nakoupila vláda, testovali 12. dubna. Návrat předškoláků do školek a návrat dětí z prvního stupně základní školy k takzvané rotační výuce schválila vláda v úterý 6. dubna.

O dalším rozvolnění vláda rozhodne ve čtvrtek, na řadě jsou obchody

Domácí

Všechny školy v Česku byly od 1. března kvůli epidemii covidu-19 zavřené. Výjimkou byly školy, kde učitelé pečovali o děti zdravotníků a některých dalších profesí. Takových dětí bylo v Praze zhruba 1200.

Reklama

Výběr článků

Načítám