Hlavní obsah

Politický náměstek je trafika, máte je na všech resortech, vmetla Vildumetzová vládě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Politický náměstek je podle místopředsedkyně Sněmovny Jany Mračkové Vildumetzové „trafika“. Vládě vmetla, že posty politických náměstků dříve kritizovala, ale nyní jsou ve všech resortech, a to hlavně za Piráty.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Karlovarská hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová (ANO)

Článek

„Politický náměstek je za mě trafika. Nikoho neřídí. A jsou teď na všech resortech,“ uvedla Vildumetzová v debatě se šéfem hnutí STAN a ministrem vnitra Vítem Rakušanem v pořadu Partie televize CNN Prime News.

„A nejsou za STAN, ale za Piráty,“ doplnila.

Piráti při podzimních parlamentních volbách utrpěli debakl, po němž ve Sněmovně usedli pouze čtyři jejich zástupci. Část bývalých poslanců pak končí jako náměstci na ministerstvech.

Z vykroužkovaných Pirátů budou političtí náměstci

Domácí

Rakušan na místopředsedkyni Sněmovny reagoval tím, že i jeho hnutí má na resortech náměstky. „Mohu jim dát konkrétní pracovní úkoly, vedou za mě například schůze,“ uvedl.

A připomněl, že i bývalí členové vlády je měli. Zmínil například exhejtmana Michala Haška, který seděl na resortu vnitra po boku exministra Jana Hamáčka (ČSSD).

Rakušanovi pak dělá politického náměstka člen zastupitelstva Moravskoslezského kraje Radek Kaňa (ODS). A jako náměstek člena vlády v úřadu působí i bývalý pirátský poslanec Lukáš Kolářík.

Kvůli počtu ministrů se zase do vlády v další hodině Partie obul i poslanec Patrik Nacher. „Kynete. Máte tolik ministrů, že musíte sedět ve dvou řadách,“ prohlásil.

Začíná to lítat. Náměstci Müller a Podivínský odvoláni

Domácí

Anketa

Je post politického náměstka na ministerstvu trafika?
Ano
92,6 %
Ne
5 %
Nevím
2,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 27581 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám