Hlavní obsah

Policisté zasahují ve Faltýnkově domě v Prostějově, vzali si jeho počítač a telefon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po prohlídce v pražském bytě šéfa poslanců a místopředsedy ANO Jaroslava Faltýnka začala policie ve čtvrtek odpoledne s prohlídkou jeho domu v Prostějově. Policisté na Faltýnka odpoledne před jeho domem čekali a následně jej doprovodili dovnitř.

Policie zasahuje v domě Jaroslava FaltýnkaVideo: Jiří Růžička, Právo

 
Článek

Faltýnek čekajícím novinářům řekl, že jej policejní akce, která souvisí s podezřením na korupci, z níž podezřívají předsedu Úřadu na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje a generálního ředitele české pobočky společnosti Kapsch Karla Feixe, překvapila.

„Dneska ráno mě navštívila policie v Praze v našem pražském bytě, kde mě požádala o součinnost při vyšetřování záležitosti, která se týká tendru na mýto,“ uvedl Faltýnek s tím, že byl požádán o materiály, které k této záležitosti má.

„Předal jsem jim svůj počítač a telefon, žádné další materiály jsem k tomu neměl,“ doplnil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek hovoří s novináři před svým domem v Prostějově

Na dotaz advokáta prý policisté uvedli, že Faltýnek je v pozici „spolupracujícího člověka, kterého požádali o součinnost“, s tím, že nefiguruje mezi podezřelými ani obviněnými.

Faltýnek má poslaneckou imunitu. Pokud by jej policisté chtěli obvinit, museli by požádat Sněmovnu o jeho vydání ke stíhání.

Před 16. hodinou dojela k Faltýnkově vile další tři policejní auta s civilními značkami. Policisté vybavení kufry s technikou vstoupili do vily.

Policie možnou korupci prověřuje v souvislosti se snahou ovlivnit zakázku ministerstva dopravy na výběr elektronického mýtného na českých silnicích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám