Hlavní obsah

Policie se v rámci razie zajímá také o ministra školství Gazdíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Detektivové Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ), kteří od středečního rána zasahují na desítkách míst v Praze včetně magistrátu či dopravního podniku se podle informací MF DNES zajímají také o ministra školství a místopředsedu hnutí STAN Petra Gazdíka. Ministr o ničem neví.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Ministr školství Petr Gazdík (STAN)

Článek

„Nevím, že by se o mou osobu policie zajímala, nejsem si vědom žádných pochybení. Jsem ale připravený poskytnout vyšetřovatelům veškerou součinnost,“ napsal Novinkám Gazdík.

Hřib vyzval Hlubučka k rezignaci

Domácí

Policie již obvinila 11 lidí včetně náměstka primátora a starosty pražských Lysolají Petra Hlubučka (STAN), který je zároveň členem dozorčí rady pražského dopravního podniku (DPP), či lobbisty Michala Redla, kvůli podezřením ohledně hospodaření DPP.

Foto: Vít Hassan

Náměstka pražského primátora Petra Hlubučka (STAN) odvádějí v poutech.

Mezi podezřelými by měli být také ekonomický náměstek DPP Matěj Augustín, kterého před třemi lety Hlubuček do podniku protlačil i přes nesouhlas koaličních partnerů, či podnikatel Pavel Dovhomilja působící v IT oblasti.

V hledáčku údajně i Gazdík, Šnajdr či exministr Němec

Podle listu detektivové při domovních prohlídkách hledali materiály, které se týkají Gazdíka, ale také například někdejšího náměstka na ministerstvu zdravotnictví Marka Šnajdra, bývalého ministra spravedlnosti Pavla Němce či náměstka ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) pro informatiku Tomáše Knížka. Nikdo z nich nebyl z ničeho obviněn.

Kromě pražského magistrátu, Hlubučkova bydliště či kanceláří v sídle městské firmy vstoupili detektivové ve středu ráno také do budovy VZP či na ředitelství Krajské správy a údržby silnic Středočeského kraje.

Reklama

Související články

Hřib vyzval Hlubučka k rezignaci

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) vyzval ve středu k rezignaci svého náměstka Petra Hlubučka (STAN). Ten podle informací médií figuruje mezi obviněnými...

Výběr článků

Načítám