Hlavní obsah

Po chladném příštím týdnu bude rtuť teploměru stoupat jen pomalu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Meteorologové předpovídají pro následující měsíc proměnlivé počasí, kdy se budou střídat teplé a chladné období. Srážky by měly být průměrné. Nejtepleji bude na začátku června, uvedl ve své dlouhodobé předpovědi Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Foto: Federico Gambarini, ČTK/AP

Článek

ČHMÚ vydal v sobotu dlouhodobý výhled počasí pro období od 20. května do 16. června. Nejchladněji z uvedeného období by mělo být hned příští týden, na jehož konci se bude denní teplota pohybovat mezi 12 - 17 stupni Celsia.

„Následující období očekáváme dosti proměnlivé. Teplejší a chladnější periody v průběhu tohoto předpovědního období se pravděpodobně vzájemně vykompenzují,“ uvedli meteorologové na svých webových stránkách.

Průměrná teplota v ČR sledovaná v období let 1981 - 2010 je 15,4 stupňů Celsia, nejtepleji bylo v roce 2003, kdy rtuť teploměru ukázala v průměru 19,3 stupňů.

Začátek června bude podle meteorologů nejteplejší. V týdnu od 3. do 9. června by s čtyřicetiprocentní šancí teploty měly být nadprůměrné, jinak budou teploměry ukazovat pouze průměrné hodnoty.

Srážkově bude uvedené období v mezích normálu. Nejvíce srážek meteorologové očekávají na přelomu května a června, následně budou ubývat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám