Hlavní obsah

Piráti kývli na společnou kandidaturu se Starosty

Novinky, ČTK, jas, ber

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Piráti v internetovém hlasování členů schválili koaliční smlouvu o společné kandidatuře ve sněmovních volbách s hnutím Starostové a nezávislí (STAN). Ti spolupráci odsouhlasili již dříve.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předsedové STAN a Pirátů Vít Rakušan a Ivan Bartoš.

Článek

„Mám velkou radost, že členové Pirátské strany schválili koaliční smlouvu. Pro hlasovalo téměř 79 procent. Jsem přesvědčen, že spolu se STAN pomůžeme vyvést Česko z krize,” sdělil v úterý na tiskové konferenci šéf strany Ivan Bartoš.

Pro podporu koaliční smlouvy hlasovalo 668 z 848 členů, kteří se do hlasování zapojili. Do hlasování se podle Bartoše zapojilo 77 procent členů.

Koalici Pirátů a STAN povede do voleb Bartoš

Domácí

Aby návrh uspěl, potřeboval alespoň 60 procent hlasů. Alternativní návrhy, aby se rozhodovalo na republikovém výboru nebo řádném jednání celostátního fóra, obdržely nejvýše necelých 21 procent hlasů.

Koalice je podle Bartoše připravena ujmout se vedení v této zemi. „Ve spojení vidím naději pro tuto zemi, nabídneme férový, moderní a bezpečný stát pro 21. století,” dodal.

Cíl: Vítězství a čtvrtina hlasů 

Koalice chce cílit na vítězství ve sněmovních volbách a zisk více než čtvrtiny hlasů. Obdobné cíle si klade i konkurenční koalice ODS, KDU-ČSL a TOP 09, která chce vypracovat koaliční smlouvu do konce ledna a program do konce února.

Hnutí STAN odsouhlasilo smlouvu o volební koalici s Piráty

Domácí

„Je to spojení, které se rozhodně nerozpadne po volbách. Jsme připraveni ty volby vyhrát,” uvedl Bartoš, podle něhož by se ČR měla zbavit pověsti montovny a měla by se stát „mozkovnou”.

Šéf hnutí STAN Vít Rakušan poděkoval hlasujícím Pirátům za podporu projektu. „Díky hlasujícím Pirátkám a Pirátům za tu odvahu. Myslím, že společně máme šanci opravdu změnit poměry v naší zemi a posunout se do 21. století,” uvedl na Twitteru.

V trojkoalici to vře, pražská ODS nechce Pekarovou

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám