Hlavní obsah

Paroubková nezdanila Harantův dar

Právo, Lenka Hloušková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zuzana Paroubková získala od Eduarda Haranta peníze dvakrát. Jednou jako soukromá osoba ještě před založením sdružení, podruhé už pro svou organizaci Pomoc pro budoucnost našim dětem. Paroubková přiznala, že první sumu nezdanila. Harant Právu potvrdil, že Paroubkové dal peníze dvakrát.

Článek

"Na jaře 2006 mě oslovila s prosbou, že bude sdružení teprve zakládat. Poprvé jsem tak peníze daroval 27. dubna 2006 přímo paní Paroubkové a podruhé osmého září 2006, kdy už jsem neuzavíral smlouvu s ní, ale právě s jejím sdružením," řekl Právu Harant s tím, že vždy věděl, kam peníze šly.

"Nepochyboval jsem o tom, že je to pro děti. Jely za ně například k moři (pozn.: sdružení Z. Paroubkové pořádalo zájezd do Tuniska v srpnu letošního roku)," dodal.

Sto, anebo čtyři sta tisíc?

Nejasnosti jsou ale ve výši prvního Harantova daru. Podle Paroubka činil 400 tisíc korun. Jeho exmanželka Zuzana ale mluví o 100 tisících korunách a přiznává, že je nezdanila.

"Nevěděla jsem, že to musím udělat. Už jsem pověřila daňaře, aby mi vše připravil. Dám to co nejdříve do pořádku. Pan Harant mi věnoval 100 tisíc korun," řekla Paroubková deníku Aha!.

Harant odmítá výši svých darů upřesnit. "Chtěl jsem zůstat v anonymitě kvůli soukromí, dával jsem ze svých peněz," řekl.

V minulosti mimo jiné finančně podpořil i Nadační fond manželů Livie a Václava Klausových. Podle výročních zpráv jim v roce 2003 poslal 637 100 korun, o rok později 310 900 Kč a před dvěma lety 747 250 korun.

Sdružení Paroubkové Pomoc pro budoucnost našim dětem dostalo od sponzorů za rok a čtvrt existence zhruba 14 miliónů korun, za 5,2 miliónu letos v létě koupilo penzión v Krkonoších.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám