Hlavní obsah

ON-LINE: Přibylo 4111 nakažených

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V neděli testy v České republice potvrdily 4111 případů covidu, před týdnem bylo nových případů o 2214 více. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Dění okolo pandemie sledujeme i v pondělí on-line.

Článek

9:48 - Koronavirová varianta omikron se šíří „fenomenální rychlostí“, a lidé by si proto měli nechat dát posilující dávku vakcíny. Lidé s pouhými dvěma dávkami jsou zranitelní. Upozornil na to v pondělí v rozhovoru s televizí Sky News britský ministr zdravotnictví Sajid Javid. Jenom v Londýně se podle Javida varianta omikron podílí zhruba na 40 procentech všech případů infekce způsobující onemocnění covid-19.

9:31 - Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) v pondělí vládě navrhne změnu zákona, aby mohli proti covidiu-19 očkovat i zubaři nebo lékárníci. Schválit ji musí Sněmovna.

9:20 - Izraelští zdravotničtí experti nedoporučili zavést čtvrtou dávku očkování proti covidu-19, a to ani v případě seniorů a lidí s oslabenou imunitou.

7:02 - Rodiče mohou k očkování proti covidu-19 ve vakcinačních centrech registrovat své děti ve věku od pěti do 11 let. Dosud se mohly očkovat děti starší 12 let. Současně se otevírá možnost očkování posilující dávkou už po pěti měsících pro lidi starší 55 let. I když registrace pro menší děti a pro zájemce o posilující dávku od 55 let měla začít oficiálně v pondělí, stejně jako v minulosti u jiných věkových skupin bylo možné se do systému přihlásit už večer předtím.

7:00 - V nemocnicích je s covidem 5561 pacientů, z toho 984 v těžkém stavu.

6:40 - Denní počty nových případů koronaviru zpomalují v mezitýdenním srovnání už 11 dní v řadě. Za celý minulý týden odhalily laboratoře v zemi celkem 91 038 nakažených. O týden dříve jich bylo více než 114 000.

5:10 - V neděli v Česku přibylo 4111 potvrzených případů koronaviru, o třetinu méně než před týdnem, kdy jich bylo 6325. Je to nejnižší denní nárůst za posledních pět týdnů.

Klesá i incidenční číslo, na 100 tisíc obyvatel připadá v uplynulém týdnu 851 nakažených.

Reklama

Výběr článků

Načítám