Hlavní obsah

Okamura kritizoval rozhodnutí Ústavního soudu, postrádá prý logiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Senátor Tomio Okamura ostře kritizoval rozhodnutí Ústavního soudu (ÚS), který zamítl jeho stížnost na vyškrtnutí z prezidentské volby. Podle Okamury je rozhodnutí "formální polemikou, která postrádá logiku".

Foto: Petr Horník, Právo

Tomio Okamura, vyřazený kandidát na prezidenta při svém brífinku k vyjádření Ústavního soudu k jeho námitce.

Článek

"Pachuť u těchto voleb zůstává," uvedl Okamura s tím, že doposud nikdo neprověřil pravost odevzdaných podpisů. "Koukám, že je to nemožné," dodal.

"Ústavní soudci se zjevně rozhodli nenaštvat budoucího prezidenta," uvedl na adresu soudu Okamura, který prý zváží další postup.

Okamura nyní neví, zda půjde volit, naznačil nicméně, že by mohl kandidovat v příštích prezidentských volbách za pět let. Je to podle něj podmíněno pouze stavem společnosti. Pokud bude právo nevymahatelné a zákony špatné, bude mít důvod se o křeslo na Hradě znovu ucházet.

Reklama

Související články

Ústavní soud zamítl Okamurovu stížnost

Ústavní soud ve čtvrtek zamítl stížnost senátora Tomia Okamury proti vyřazení z prezidentské volby. Odmítl rovněž návrh na změnu právní normy, podle níž musí...

Výběr článků

Načítám