Hlavní obsah

O křeslo Rychetského bude bojovat jeho asistent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

O křeslo v Senátu, které se uvolní po vicepremiérovi Pavlu Rychetském (ČSSD), bude bojovat jeho dosavadní asistent Josef Samec. Podle očekávání o tom v sobotu rozhodli zástupci ČSSD ze Strakonicka a části Písecka a Prachaticka. Rychetský odchází do funkce ústavního soudce a doplňovací volby v jeho obvodu by se měly uskutečnit do 90 dnů od složení mandátu.

Foto: Petr Kolka

Samice vzácného sokola před vypuštěním.

Článek

"Chci navázat na práci, kterou v tomto obvodě vykonal Pavel Rychetský, to znamená pokračovat ve zdokonalování našeho právního řádu. Vím, kde potřebuje region pomoci, chci přesvědčit především svou prací," řekl ČTK bezprostředně po zvolení Samec, který pro Rychetského pracuje již sedm let a zároveň je členem zastupitelstva Strakonic.

Podle předsedkyně jihočeské ČSSD Jitky Kupčové byla volba bez problémů a Samec jednoznačně porazil svého protikandidáta Iva Apetauera. Strategii volebního boje však odmítla prozradit. "Máme plány veliké, budeme se snažit je splnit, ale přeci nebudeme prozrazovat naše know-how," řekla.

Soupeřem Pavel nebo Schwarzenberg

Zatím není zřejmé, proti komu Samec ve volbách vystoupí. Všeobecně se očekává, že do boje o senátorské křeslo půjde například strakonický místostarosta Pavel Pavel (ODS). V případě, že by zastupoval silnou stranu, nevyloučil kandidaturu ani bývalý kancléř Karel Schwarzenberg.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám