Hlavní obsah

Neúspěšnost maturantů po mimořádném termínu klesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neúspěšnost u státních maturitních testů letos po mimořádném termínu v červenci klesla z květnových 11,2 procenta na 4,9 procenta maturantů. Proti loňsku, kdy neuspělo 17,7 procenta, se tak snížila o 12,8 procentního bodu, informoval v pondělí Cermat.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační fotografie

Článek

Neúspěšnost byla zatím nejnižší od roku 2013. Jedním z důvodů může být i to, že se žákům zdravotnických a sociálních oborů v souvislosti s epidemií covidu-19 mohl jako výsledek zkoušky započítávat místo testů průměr známek za dobu studia.

Mimořádný termín didaktických testů se konal 7. až 9. července na 99 středních školách. Ministr školství Robert Plaga (za ANO) ho letos vyhlásil s ohledem na epidemii covidu-19, kvůli které se řadu měsíců žáci museli učit na dálku.

Neúspěšnost prvomaturantů u testů? Nejnižší od roku 2013

Věda a školy

Červencového termínu se mohli zúčastnit všichni maturanti, kteří neuspěli v řádném termínu v květnu nebo se z něj omluvili. Podle Cermatu se k němu přihlásilo 10 900 maturantů, z nichž se dostavilo 86 procent.

V květnu dělalo zkoušku poprvé 68 613 maturantů, z nichž ji nezvládlo 7708.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám