Hlavní obsah

Nemocnice se plní stále rychleji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vysoké počty nových případů nákazy koronavirem se postupně začínají projevovat i na počtech hospitalizovaných pacientů. Podle aktuálních dat je v nemocnicích s covidem 726 osob.

Článek

Nárůst hospitalizací je patrný ze srovnání s minulým týdnem, kdy bylo v nemocnicích s covidem 487 osob. V té době však přibývalo kolem 1500 případů denně, zatímco v tomto týdnu se počty nových případů zatím pohybují zhruba od 2500 do 3200 osob. Čísla tak zřejmě ještě výrazně porostou, protože lidé se do nemocnice dostávají s odstupem několika dní či týdnů po nákaze. Čísla posledních dní se navíc mění, jak nemocnice případy dohlašují.

Počet hospitalizovaných je nejvyšší od 26. května, kdy odeznívala jarní vlna epidemie.

Pozitivum lze spatřovat v tom, že i přes poměrně razantní nárůst hospitalizací neroste podobně strmě i počet těžkých průběhů, při nichž lidé končí na jednotkách intenzivní péče napojeni na umělou plicní ventilaci, případně mimotělní oběh.

Ve vážném stavu je nyní 114 pacientů, přičemž minulý týden ve čtvrtek jich bylo 95.

Mezi hospitalizovanými stále převažují lidé bez očkování, přičemž jejich průměrný věk je výrazně nižší než u hospitalizovaných a naočkovaných pacientů, kteří jsou v seniorním věku s přidruženými chorobami.

U starších lidí, kteří vakcínu dostali již na začátku roku, už je slabší odpověď imunitního systému, a proto je pro ně vhodné přeočkování, které mohou postoupit po 6 měsících od podání druhé dávky.

S covidem už opět umírá 10 lidí denně

Domácí

Společně s nárůstem hospitalizovaných se zvyšují i počty úmrtí souvisejících s covidem. Za posledních sedm dní eviduje ministerstvo zdravotnictví 58 úmrtí.

Reklama

Související témata:

Související články

Kdo leží s covidem v nemocnicích

Přibývající počty nových případů covidu a s tím související narůstající počty hospitalizovaných osob nabízejí otázku, jak vlastně vypadá složení pacientů...

Výběr článků

Načítám