Hlavní obsah

Nadstandard je možný jen mimo pojištění, říká Kubek k akci iDnes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle prezidenta České lékařské komory Milana Kubka není jasné, jestli zdravotnická zařízení ze svěřenského fondu Andreje Babiše porušují zákon nebo etický kodex komory, když začala nabízet přednostní vyšetření na magnetické rezonanci nebo ortopedické operace pro předplatitele prémiových zpráv serveru iDnes.cz.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident ČLK Milan Kubek

Článek

„Nemyslím si, že je to reklama na nějaké konkrétní zdravotnické zařízení, spíš se jedná o snahu prodat více předplatného,“ řekl Právu Kubek.

Jak ve středu upozornilo Právo, řada politiků považuje akci serveru, který spadá do mediálního domu Mafra, který také patří do Babišova fondu, za nelegální. Např. šéf lidovců Marian Jurečka chce od ministryně financí slyšet, jestli akce není hrazena ze zdravotního pojištění.

Babišovy nemocnice za předplatné iDnes umožní předbíhat při vyšetřeních

Domácí

Také Kubek soudí, že péči hrazenou z pojištění není možné nabízet za úplatu. „Obecně poskytování nadstandardních služeb možné je, ale jeho prostor není velký. Jedná se především o věci nehrazené ze zdravotního pojištění,“ uvedl.

„Jde o porušení zákona, neboť nikomu nemůže být odmítnuta lékařská péče jen proto, že nemá předplatné iDnes. Podáváme podnět příslušnému úřadu, který se zabývá šířením klamavé reklamy,“ uvedli Piráti.

Reklama

Výběr článků

Načítám