Hlavní obsah

Na tábor s testem, ale jinak bez omezení, rozhodlo ministerstvo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podmínkou účasti na letním táboře bude negativní test na covid-19. Počty účastníků podle ministerstva zdravotnictví nijak omezeny nebudou. Roušky či respirátory budou nutné pouze v místech, kde to vyžadují platná epidemiologická opatření.

Foto: Jaroslav Švehla, Právo

Ilustrační foto

Článek

Aktuální opatření ministerstva se podobají loňským, ale počet účastníků nebude omezen. Podle úřadu se bude klást důraz hlavně na vstupní zdravotnický filtr u dětí i u ostatních účastníků akce.

„Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje, že vzhledem k současné epidemiologické situaci bude účast na letním dětském táboře podmíněna doložením negativního výsledku preventivního testu na onemocnění covid-19," informoval úřad na webu. Zda bude nutný PCR test, nebo stačí i méně spolehlivý antigenní test, neupřesnil. Důležitý bude také zdravotní dohled při akci a vedení zdravotní dokumentace, uvedl.

Mezi jednotlivými turnusy táborů mají být rozestupy minimálně čtyři hodiny, loni to bylo osm hodin. Z důvodu epidemie se děti nebudou moct ani tento rok účastnit úklidu tábora.

Letní tábory jsou ve hře. O podmínkách se jedná

Domácí

„V případech, kdy z provozních důvodů nelze zajistit jinak, lze připustit účast dětí při přípravě stravy v souladu s vyhláškou o zotavovacích akcích,” uvedlo ministerstvo. Loni byla účast dětí na přípravě stravy zakázaná. Podobně jako loni ministerstvo doporučilo omezit návštěvu koupališť, hradů a zámků či výlety do měst.

Loni se letní tábory kvůli epidemii mohly konat od 27. června pro nanejvýš 500 lidí najednou, u stanových táborů pro 100.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám