Hlavní obsah

Na Ašsku evakuovali dětský tábor, hasiči odstraňovali popadané stromy

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Slavkov

Kvůli vydatné úterní bouřce museli hasiči v Hranicích na Ašsku evakuovat dětský tábor. Celkem zaznamenali osmdesát výjezdů k čerpání vody nebo k popadaným stromům.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Hasiči z Karlovarského kraje odklízejí popadané stromy po úterní bouři v Horním Slavkově na Sokolovsku.

Článek

„Po šesté hodině večerní vyjížděli hasiči na Ašsku, kde ve dvou desítkách událostí odčerpávali vodu ze zatopených prostorů, nejčastěji ze sklepů,“ uvedl nad ránem Martin Kasal, mluvčí karlovarských krajských hasičů.

„V Hranicích také na žádost starosty obce zajistili hasiči evakuaci čtyřiceti dvou dětí a dvaceti dospělých z dětského tábora. Účastníci tábora nebyly v ohrožení, jejich transport do místní sokolovny byl pouze z preventivních důvodů,” dodal Kasal.

Například v osadě Doubrava u Aše se vytvořilo jezero, které zaplavilo mimo jiné penzion Magdalena. Majitel provozovny Jiří Pastucha musel hosty evakuovat do svého rodinného domu.

Přívalový déšť vytopil penzion na Chebsku

Domácí

Bouřka s přívalovým deštěm a silným větrem se poté přesunula na Sokolovsko, kde zasáhla především město Horní Slavkov.

„Zde bylo nutné vyjíždět k šestnácti událostem. V jednom místě silný poryv větru způsobil vyvrácení či zlomení stromů na silnici mezi Horním Slavkovem a Loktem, na vozovce bylo popadaných zhruba třicet stromů, jejich odstranění trvalo tři hodiny,“ popisoval mluvčí s tím, že po celou dobu byl provoz na silnici zcela uzavřený.

„V průběhu odstraňování spadlých stromů v tomto místě zde spadly další dva stromy poškozené předchozím větrem a jen velmi těsně minuly zasahující hasiče a jejich zásahovou techniku,“ dodal Kasal.

Přívalový déšť vytopil penzion na ChebskuVideo: Rudolf Voleman, Právo

Také na dalších místech v kraji hasiči vyjížděli odstranit popadané stromy, k dalšímu čerpání zatopených prostorů, čistili ucpané propustky či zajistili poškozené střehy.

„V Dolním Žandově na Chebsku pak voda z místního potoka ohrožovala několik domů, hasiči tak u těchto domů postavili protipovodňovou zábranu z pytlů s pískem,“ popisoval mluvčí, podle kterého ani u jedné události nemají hasiči hlášené žádné zranění.

Celkem se na likvidaci následků bouřky podílelo na čtyřicet jednotek profesionálních a dobrovolných jednotek.

V bouřkách spadlo až 75 mm vody, hasiči evakuovali tábory

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám