Hlavní obsah

Přívalový déšť vytopil penzion na Chebsku

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Část Ašska na Chebsku zaplavil v úterý večer přívalový déšť. Například v restauraci Magdalena v Doubravě dosáhla voda z místního potoka Bílý Halštrov výšky přes jeden a půl metru. Provozovatel restaurace musel evakuovat ubytované hosty i ty z restaurace k sobě domů.

Přívalový déšť vytopil penzion na ChebskuVideo: Rudolf Voleman, Právo

 
Článek

„Celá Doubrava byla pod vodou, všude metr a půl vody, bylo tu totální jezero po bouřce,“ popsal Jiří Pastucha, majitel restaurace Magdalena v Doubravě. „Nejdříve to bylo v Aši, potom v Podhradí a potom tady u nás,“ pokračoval.

„Už jsme jednou záplavy měli, a to byla jejich výška půl metru, se škodami tři miliony korun, no teď bylo v hospodě metr sedmdesát vody všude, takže komplet celá restaurace je pryč,“ dodal Pastucha.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

„Lidi utíkali z restaurace. Měli jsme i hosty na penzionu a ti museli jít všichni s malými dětmi z penzionu pryč,“ konstatoval provozovatel penzionu s restaurací.

„Máme je všechny doma, tam jsem je nastěhoval. Mají všechno mokré, včetně aut,“ popsal. „Je to tady fakt hodně špatný. Uprostřed Doubravy je pořád jezero,“ pokračoval majitel. „Celé údolí Doubravy je pod vodou,“ dodal.

Podle něj je celý problém v mostu přes Bílý Halštrov. „Podle nás je most malý a voda při záplavách neteče dál,“ konstatoval Pastucha. Doubrava správně spadá pod město Aš.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

„Most je malý, hned se ucpe a pak voda neteče dál,“ uvedl provozovatel penzionu, podle kterého se pak most kvůli své malé konstrukci ucpe a voda nemá kudy podtékat.

Právo se snažilo kvůli tomu kontaktovat starostu Aše Dalibora Blažka, ale ten v pozdní hodině nebral telefon. „Oni o tom mostě ale vědí,“ dodal Pastucha, podle kterého byl na místě most mnohem větší.

Českem se přehnaly silné bouřky

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám