Hlavní obsah

V bouřkách spadlo až 75 mm vody, hasiči evakuovali tábory

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči měli v úterý večer a v noci na středu plno práce s odklízením následků bouřek a silného větru. Měli stovky výjezdů především k popadaným stromům a zatopeným sklepům. Evakuovat museli také několik dětských táborů, které zatopila voda. Na západě Čech podle meteorologů spadlo až 75 litrů vody na metr čtvereční.

Českem se prohnaly silné bouřkyVideo: Novinky

 
Článek

Asi 200 výjezdů měli hasiči v Ústeckém kraji. Tam také evakuovali 66 lidí z tábora v Kytlicích na Děčínsku.

„Z preventivních důvodů jsme odvezli všechny účastníky tábora do místní požární zbrojnice. Po vyhodnocení situace se kolem jedné hodiny mohli všichni vrátit zpět,” uvedl mluvčí hasičů Petr Pelikus.

Děti musely spát jinde i v rámci tábora u Aše na Chebsku, který zatopila voda. Děti se zřejmě během středy do tábora vrátí.

Bouřka v PrazeVideo: Jan Daněk, Novinky

V Ústeckém kraji měli hasiči první zásahy na Chomutovsku kolem 20:00. Přívalový déšť pak postupoval přes Ústí nad Labem, Děčínsko a Litoměřicko dál na východ. Nejvíce práce měli hasiči zhruba do dvou hodin do středečního rána.

Vyjížděli hlavně ke spadlým stromům a větvím a čerpali vodu z domovních prostor. V současnosti jsou ještě na deseti místech. V Žatci hasiči pomáhali osobě z auta uvězněného ve vodě. V Postoloprtech ze stodoly vyprošťovali exotická zvířata.

Přívalový déšť vytopil penzion na ChebskuVideo: Rudolf Voleman, Právo

Ve Středočeském kraji vyjížděli hasiči ke 259 událostem. Nejčastěji ke stromům popadaným přes cesty. Nejzasaženějšími byly okresy Praha-východ, Kladno, Mladá Boleslav a Benešov.

„Úplně nejhorší byla situace od 21:00 do 22:00, kdy za jednu hodinu operační středisko nabralo 111 událostí,” uvedla mluvčí hasičů Tereza Fliegerová. Kolem půlnoci se situace zklidnila a pak přibývalo už méně výjezdů.

Bouřky hrozí v Česku i ve středu, meteorologové dopoledne výstrahu upřesní.

Na Ašsku evakuovali dětský tábor, hasiči odstraňovali popadané stromy

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám