Hlavní obsah

Můj přešlap není prkotina, omlouvá se Kalousek

– Praha
Novinky, Klára Beranová

Miroslav Kalousek (TOP 09) se nebude schovávat za poslaneckou imunitu kvůli návštěvě restaurace. Ta měla být kvůli vládním opatřením zavřená. Kalousek to řekl ve čtvrtek poslancům. Znovu se také omluvil a uvedl, že případnou pokutu zaplatí.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek

Článek

„Chci zdůraznit, že se nebudu schovávat za poslaneckou imunitu. Pokud budou po mně chtít zaplatit pokutu, zaplatím ji,“ uvedl v dolní komoře Kalousek.

Před poslanci také znovu zpytoval svoje svědomí. „Svého jednání upřímně lituji. Chci se omluvit veřejnosti i Sněmovně za přešlap, který jsem udělal. Zastavil jsem se v restauraci a i jsem tam konzumoval,“ sdělil šéf poslaneckého klubu TOP 09.

Kalousek si dal v restauraci pivo. Pak tvrdil, že byl v kapitule

Domácí

Veřejné osoby podle něho musí jít příkladem. „V první reakci jsem svůj přečin zlehčoval a uváděl jsem, že to je prkotina, není to prkotina,“ dodal.

Pivo v restauraci 

Kalouska totiž přistihli v úterý redaktoři Českého rozhlasu v restauraci Hlučná samota. V reakci na zveřejnění informace Kalousek na Twitteru uvedl, že nebyl na žádném mejdanu po zavírací hodině, s majitelem podniku se zná a vypil s ním jedno pivo.

Babiš vyhodil Prymulu z vlády a omluvil se za něj

Domácí

Poslanec patřil přitom mezi kritiky bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly a poslance Jaroslava Faltýnka (ANO), kteří byli přistiženi v restauraci v době, kdy měla být kvůli vládním opatřením zavřená.

Prymula vzápětí skončil ve funkci šéfa resortu zdravotnictví, Faltýnek zase rezignoval na funkci prvního místopředsedy Babišova hnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám