Hlavní obsah

Místopředsedkyni ČSSD Benešovou za návštěvu u mě vyrazí, vtipkoval Zeman

Novinky, jov

Prezidentský kandidát Miloš Zeman v úterý v pražském knihkupectví Luxor pokřtil svou novou knihu rozhovorů s publicistou Petrem Žantovským s názvem Zpověď informovaného optimisty. Dorazila i místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová. Zeman s nadsázkou uvedl, že ji to bude stát funkci.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Miloš Zeman při křtu své knihy, místopředsedkyně ČSSD Marie Benešová stojí vpravo.

Článek

„Vítám zde místopředsedkyni ČSSD Marii Benešovou, kterou možná tato návštěva bude stát funkci,“ zavtipkoval Zeman mna křtu. "Teď budu mít černý puntík," řekla pak s nadsázkou Benešová Novinkám.

Kmotrem knihy byl zpěvák Láďa Kerndl, dorazila i jeho dcera, taktéž zpěvačka Tereza Kerndlová. Zemanovi kmotr zazpíval například španělskou píseň „Líbej mě stále“.

Z politiků na křest dorazili také senátoři Jaroslav Doubrava (Severočeši.cz) a Vladimír Dryml, který kandiduje v krajských volbách za zemanovce. Přišel i bývalý poslanec ČSSD Karel Šplíchal nebo ministři někdejší Zemanovy vlády Jaromír Schling a Miloš Kužvart.

Zeman v knize uvádí, že by uvítal, kdyby se současný místopředseda Senátu Zdeněk Škromach stal šéfem ČSSD. Popisuje také, jak se mu bývalý předseda vlády Mirek Topolánek (ODS) svěřil, že „už padá na hubu“. Nechybí ani osobnější vyjádření, popisuje například vztah se synem z prvního manželství.

Reklama

Výběr článků

Načítám