Hlavní obsah

Mateřské školky se plně otevřou ve třech krajích

– Praha • Aktualizováno

Od pondělí 26. dubna mohou otevřít mateřské školy v Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji. Děti tam budou moci chodit bez roušek a bez testů, uvedl po čtvrtečním jednání vlády na Twitteru ministr školství Robert Plaga (za ANO). V ostatních regionech budou nadále školky moci navštěvovat pouze předškoláci za přísnějších hygienických pravidel.

Mateřské školky se plně otevřou ve třech krajíchVideo: ČTK

 
Článek

„Mateřské školy se od pondělí 26. dubna otevřou pro všechny děti v Karlovarském, Královéhradeckém a Plzeňském kraji,” napsal Plaga na sociální síť.

Od téhož data se obnoví i praktická výuka ve středních školách a posledních ročnících vysokých škol. Současně s tím se zavádí povinné testování na koronavirus.

Plaga doplnil, že v pondělí vláda rozhodne o otevření druhých stupňů základních škol. Pokud se bude epidemiologická situace dobře vyvíjet, tak by se mohly otevřít od 3. května v těchto třech krajích s nejnižším počtem nakažených.

TK po jednání vlády 22.4.2021Video: ČTK

Výuka by se konala v rotační formě, tedy stejně jako nyní na prvním stupni základních škol.

Nejdřív školy, pak obchody, připomíná Plaga priority vlády

Domácí

„Ve chvíli, kdy celorepublikově dosáhne sta nakažených na 100 tisíc obyvatel za posledních sedm dní, tak se otevřou všude mateřské školy a dětské skupiny. Vrátí se do škol děti z druhých stupňů na výuku v rotační formě,” uvedl. Podmínkou budou ve školách antigenních testy a roušky. Ve školkách to nebude třeba.

Školy v Česku se kvůli epidemii zavřely 1. března, výuku na dálku měla většina již řadu týdnů předtím. Od 12. dubna se otevřely školky pro děti zdravotníků a dalších profesí a pro předškoláky. Žáci prvního stupně základní školy se začali střídat po týdnech v rotační výuce. Bez ní se učí školáci z malých škol do 75 dětí a děti ve speciálních školách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám