Hlavní obsah

Martin Bursík bude kandidovat do Senátu za TOP 09

Právo, kab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Bývalý předseda Strany zelených, exministr životního prostředí a předseda Liberálně ekologické strany (LES) Martin Bursík bude v podzimních volbách do Senátu kandidovat za TOP 09. Právu to v pátek potvrdil místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek s tím, že pokud bude Bursík zvolen, nebude už nadále obhajovat křeslo šéfa své strany.

Foto: Petr Horník, Právo

Martin Bursík

Článek

„Martin Bursík byl schválen výkonným výborem TOP 09 se souhlasem Starostů. Martin Bursík je zkušený a perspektivní politik, my si myslíme, že ještě má co říct,“ řekl Právu Kalousek.

Bursík bude kandidovat za TOP 09 na Praze 1. Pokud uspěje, bude podle Kalouska v horní parlamentní komoře hájit program, za který byl zvolen, nikoliv program strany LES.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Bursík nekandiduje jako nezávislý. Kandiduje s programem TOP 09 a Starostů a bude členem senátorského klubu TOP 09 a Starostové a na přelomu roku už nebude kandidovat na předsedu strany LES,“ dodal Kalousek.

Další kandidáty do Senátu chce TOP 09 představit na oficiální tiskové konferenci.

Reklama

Výběr článků

Načítám