Hlavní obsah

Maláčová: Vážně jsem zvažovala odchod z vlády, covid to změnil

Praha

Ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD) při čtvrtečním jednání Sněmovny o vyslovení nedůvěry vládě přiznala, že v minulosti odchod z vlády premiéra Andreje Babiše (ANO) často zvažovala. Změnil to až covid, s jeho příchodem by to považovala za nezodpovědné.

Jana Maláčová zvažovala odchod z vládyVideo: psp.cz

 
Článek

„Jako sociální demokratka jsem často odchod z vlády zvažovala. Je to ta tzv. červená linie. Velmi vážně jsem to zvažovala. Ale musím říct, že s příchodem covidu pro mě toto skončilo a jakýkoliv odchod z vlády bych považovala za nezodpovědný,“ sdělila Maláčová ve Sněmovně.

Červenou linií ČSSD označovala momenty, kdy není ochotná dál být ve vládě s ANO. Konkrétně Maláčová mluvila o situaci, kdy se prokáže, že je premiér Babiš ve střetu zájmů. To letos Evropská unie po několika letech šetření skutečně potvrdila.

Červená linie bledne. Lídři ČSSD se k loňským silným slovům o Babišovi nemají

Domácí

Čtvrteční schůzi Sněmovny, kde se bude hlasovat o vyslovení nedůvěry vládě, označila také za zbytečnou. „Tento celý den považuji za promarněný čas,“ doplnila.

Vládu pak hájila tím, že se jí podařilo schválit několik zákonů, které pomohly rodinám, důchodcům nebo hendikepovaným. „Zvýšili jsme například rodičovskou či jsme prosadili náhradní výživné,” řekla.

Definitivní verdikt Evropské komise: Babiš je ve střetu zájmů, Agrofert nemá nárok na dotace

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám