Hlavní obsah

Lucinka po třetí transplantaci kůže, chystá se sbírka

Právo, per

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvouletá Lucinka, kterou začátkem června přejel autem v areálu vinohradské nemocnice vedoucí lékař novorozeneckého oddělení tamní porodnice doktor Jan Karas, se ve středu podrobila již třetí a možná poslední transplantaci kůže.

Foto: Ivana Karlíčková

zámek Nové Město nad Metuji

Článek

"Štěp kůže jí byl vzat z její pravé dolní končetiny, speciálně roztažen a přiložen na záda a hýždě, kde by se měl přihojit. Transplantaci provedli specialisté z kliniky popálenin vinohradské nemocnice," řekl Právu ve středu doktor Petr Malý, náměstek pro léčebnou péči Thomayerovy nemocnice v Praze, kde se Lucinka po svém zranění zotavuje na klinice dětské chirurgie.

"Bezprostředně po transplantaci byla převezena na jednotku intenzívní péče a dýchají za ni přístroje. Její zdravotní stav je stále vážný. Po transplantaci hrozí infekce. Pokud vše proběhne normálně a ostatní rány se zhojí, mohla by to být poslední transplantace, kterou Lucinka prodělala," sdělil Malý. Jak jsme již informovali, děvčátko utrpělo při havárii i četné zlomeniny, vnitřní zranění a poranění hlavy.

Veřejná sbírka

Vedení vinohradské nemocnice ve středu podalo žádost na pražský magistrát o povolení finanční sbírky, která by přispěla ke hrazení zdravotních úkonů souvisejících s poškozením zdraví u nezletilých dětí do 15 let.

"Chceme se tímto podílet na zmírnění utrpení dětí, které přijdou k úrazu. Peníze se mohou použít třeba i na nákup hraček pro ně," řekla Právu ředitelka nemocnice doktorka Marie Alušíková. Dodala, že impulsem pro zahájení sbírky byl právě úraz, který se stal Lucince. Sbírka však se bude se týkat všech dětí, které takový úraz utrpí a je jim méně než 15 let.

Reklama

Související témata:

Související články

Opilého lékaře začala stíhat policie

Lékař gynekologicko-porodnického oddělení Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Jan Karas, který v pondělí srazil v nemocnici matku s dvouletým dítětem,...

Dvouletá Lucinka stále bojuje o život

Dvouletá Lucinka, kterou před týdnem v areálu vinohradské nemocnice přejel šéflékař novorozeneckého oddělení Jan Karas, stále bojuje o život. Pokud to její...

Výběr článků

Načítám