Hlavní obsah

Lidovci si chtějí posvítit na naplňování vládního programu i koaliční smlouvy

Novinky, jas

Lidovci v úterý bilancovali působení svých ministrů v koaličním kabinetu s ČSSD a ANO. K práci koalice mají několik připomínek, které chtějí nadnést na nejbližší koaliční radě. Chtějí především posoudit naplňování koaliční smlouvy a programového prohlášení vlády.

Foto: Milan Malíček, Právo

Vicepremiér a šéf lidovců Pavel Bělobrádek

Článek

Podle šéfa lidovců a místopředsedy vlády pro výzkum a inovace Pavla Bělobrádka by vyhodnocení naplňování programových cílů mělo být pro koalici „důležitou sebereflexí”, která stranám chybí.

Bělobrádek chce například debatovat o tom, zda poslanci koaličních stran ve Sněmovně předkládají vlastní pozměňovací návrhy či podporují návrhy opozice. „Předkládání vlastních návrhů nebo podporování poslaneckých návrhů opozičních poslanců považuji za poněkud podivné,” uvedl Bělobrádek.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Je potřeba bavit se o tom systému, protože buď jsme koalice, nebo koalice nejsme, ale je potřeba to jasně říci,” dodal s tím, že vládní poslanci by měli postupovat jednotně.

Lidovci připomněli, že jejich prioritami bylo nižší zdanění pracujících rodičů, potravinová soběstačnost, funkční státní správa, nulová tolerance korupce a rozvoj ekonomiky.

„Podstatnou část se nám podařilo prosadit do koaliční smlouvy,” konstatoval Bělobrádek, který nechtěl své kolegy za působení v kabinetu známkovat. Černý puntík by prý od něj nedostali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám