Hlavní obsah

Lidé se rozloučili s Táňou Fischerovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve velké síni strašnického krematoria v Praze se ve středu veřejnost i přátelé naposledy rozloučili s herečkou a občanskou aktivistkou Táňou Fischerovou. Zemřela loni 25. prosince ve věku 72 let.

Lidé se rozloučili s Táňou FischerovouVideo: Novinky

 
Článek

Herečka do povědomí veřejnosti vstoupila rovněž charitativní činností a politickou angažovaností. V zaplněné obřadní síni tak nechyběli herečtí kolegové a přátelé i politici.

Na filmovém plátně se Fischerová poprvé objevila pod režijním vedením Vladimíra Čecha v československém dramatu Kohout plaší smrt v roce 1961.

Foto: Novinky

Hrála také například ve filmech Hotel pro cizince (1966), Lev s bílou hřívou (1986) nebo Svědek umírajícího času (1989). Po roce 1989 se objevila například v seriálu Konec velkých prázdnin (1994).

Čtyři roky odehrála v Divadle Jiřího Wolkera, odkud odešla po narození syna Kryštofa. Musela se totiž vyrovnat s jeho postižením a profesi přizpůsobit rodině. Hostovala v různých divadlech, pracovala s Evaldem Schormem a Janem Kačerem.

Zemřela Táňa Fischerová

Domácí

V roce 2002 byla jako nezávislá na kandidátce Unie svobody-DEU zvolena do Poslanecké sněmovny a do roku 2006 působila ve výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu či stálé komisi pro kontrolu činnosti BIS.

V roce 2006 kandidovala v Praze 2 do Senátu, postoupila do druhého kola. I další pokus o návrat do Sněmovny byl neúspěšný. V posledních letech se Fischerová věnovala charitativní činnosti.

Přátelé a spolupracovníci zesnulé herečky připravují na 15. ledna vzpomínkový večer v pražské Malostranské besedě.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dagmar Havlová.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Senátoři Jiří Drahoš a Jiří Růžička.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda Pirátů Ivan Bartoš s manželkou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám