Hlavní obsah

Libeňský most je opět uzavřen kvůli zátěžovým zkouškám

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Libeňský most v Praze je od páteční půlnoci opět uzavřen pro automobily i MHD. Technická správa komunikací na něm provádí zatěžovací zkoušky, které jsou nutné pro vytvoření projektu rekonstrukce mostu. Uzavírka potrvá až do nedělních 06:00. Libeňský most z roku 1928 je ve špatném stavu a nikdy nebyl opravován. Most byl ze stejných důvodů uzavřen i minulou sobotu.

Foto: Novinky

Libeňský most

Článek

Měření bude probíhat na třetím mostním oblouku historického mostu přes Vltavu a na tzv. inundačním mostě na břehu, který slouží jako protipovodňová ochrana a pod jehož oblouky protéká při povodních voda.

Při zkoušce bude využita zátěž 547 tun. Minulý víkend odborníci použili dvě tramvaje těžké 66 tun, které najely na most jako první. Postupně k nim přidávali zatěžovací vaky na chodníky. Nakonec na něj najelo osm nákladních vozů, kdy každý vážil 41 tun.

Libeňský most je soumostí tvořené historickým mostem přes Vltavu a zmíněným inundačním mostem.

Most z roku 1928 nebyl nikdy opravován a je ve špatném stavu. V minulosti proběhla jedna zatěžovací zkouška, ale pouze na inundačním poli u Palmovky.

Plán most zbourat vyvolal odpor, a proto se rozhodlo o jeho opravě.

Praha zavře na dva roky Libeňský most. Bez náhrady

Domácí

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám