Hlavní obsah

Lékařky čelí kárnému řízení. Dvakrát poslaly domů 75letého muže. Když přišel potřetí, zemřel

Dvěma lékařkám z Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem hrozí důtka, pokuta či vyloučení z České lékařské komory (ČLK). Obě čelí disciplinárnímu řízení v souvislosti s úmrtím pacienta. Policie případ uzavřela, neboť nedošlo ke spáchání trestného činu.

Foto: Aleš Pelikán, Právo

Masarykova Nemocnice v Ústí nad Labem

Článek

Případ, na jehož vývoj upozornil v pondělí server iRozhlas, se stal v březnu 2018. Pětasedmdesátiletý Ital jel dvakrát během jednoho dne do Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem. Stěžoval si na silný tlak na hrudi a mravenčení v ruce, později se přidala celková slabost a neschopnost polknout.

Lékařky ho ale pokaždé poslaly domů s tím, že jeho zdravotní stav není vážný. Jenže jeho stav se dál prudce zhoršoval, a když jel týž den do nemocnice potřetí, pár hodin na to zemřel, uvedl server.

Senior zemřel, když ho dvakrát z nemocnice poslali domů

Krimi

Policisté na základě podnětu přítelkyně rodiny čin prověřovali a rozhodli, že lékařky trestný čin nespáchaly. Jejich postup nezpůsobil smrt pacienta. Ten podle iRozhlasu zemřel na vážnou srdeční komplikaci a šance na jeho záchranu byla mizivá. To však lékařky neodhalily.

Server informoval, že státní zastupitelství ale došlo k závěru, že lékařky porušily předpisy, proto čelí disciplinárnímu řízení ze strany ČLK. Nejvyšší možný trest je vyloučení z ČLK. Pokud je někdo vyloučen, nemůže na území ČR pracovat jako lékař. Lékařky to nechtěly komentovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám