Hlavní obsah

Krkonoše zasáhly silné deště, zvedají hladiny řek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krkonoše v úterý zasáhly velmi silné deště. Na hřebenové Luční boudě od rána do 19.00 napršelo 114 litrů vody na metr čtvereční. Přívaly vody vzedmuly hladiny Labe ve Špindlerově Mlýně a Úpy v Trutnově na první a na druhý povodňový stupeň. Vyplývá to z dat Povodí Labe.

Animace srážek v ČR od úterního rána do večeraVideo: Windy

 
Článek

Velmi silné srážky zaznamenala i stanice na Špindlerovce, kde dnes spadlo 101 litrů vody na metr čtvereční. Na Medvědíně nad Špindlerovým Mlýnem napršelo 47 litrů vody na metr čtvereční a na Labské boudě 63 litrů. Ve Špindlerově Mlýně napršelo asi 20 litrů vody na metr čtverečný. Naplnila se tak výstraha meteorologů před vydatnými srážkami na severních horách Česka.

Meteorologové upřesnili výstrahu, na východě naprší i přes 60 milimetrů

Počasí

Hladina Úpy v Trutnově se nad hranici prvního povodňového stupně dostala v úterý v 16.00 a po 19.00 přesáhla o jeden centimetr hranici druhého stupně, která činí 110 centimetrů. Ráno byla Úpa v Trutnově asi na 30 centimetrech.

Na první povodňový stupeň se Labe ve Špindlerově Mlýně dostalo ve 13.00, kulminace nastala zhruba o tři hodiny později. Vodohospodáři postupně zvedli odtok z přehrady Labská ve Špindlerově Mlýně asi ze tří metrů krychlových na 34 metrů krychlových. Hladina vody v přehradě od rána stoupla asi o čtyři metry.

První den školy s deštníkem. Pak začne babí léto

Počasí

Reklama

Výběr článků

Načítám