Hlavní obsah

Meteorologové upřesnili výstrahu, na východě naprší i přes 60 milimetrů

Novinky, jas

Meteorologové upřesnili výstrahu před vydatnými a velmi vydatným dešti a možnými vzestupy hladin řek. Největší srážky Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) očekává během úterý na severovýchodě republiky, kde může během 24 hodin napršet i přes 60 milimetrů srážek.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 31.8.2021 Video: Aktu.cz

 
Článek

„Do dnešního poledne na návětří severních hor spadlo od 5 do 40 milimetrů srážek. Do půlnoci je zde očekáváno ještě 5 až 30 milimetrů srážek a v Beskydech do zítřejšího poledne ještě 10 až 50 milimetrů,” uvedl v úterý ČHMÚ.

V okresech Jeseník v Olomouckém kraji a Bruntál a Krnov v Moravskoslezském kraji platí varování před velmi vydatnými srážkami do půlnoci.

Pro okresy Frýdek-Místek, Jablunkov a Krnov v Moravskoslezském kraji zůstane v platnosti do středečních 9:00.

Vydatné srážky čekají do půlnoci meteorologové rovněž v částech Libereckého, Královéhradeckého, Olomouckého a Moravskoslezského kraje.

Na začátku září se vyčasí

Počasí

Během šesti hodin tam může spadnout přes 30 milimetrů srážek, přičemž celkový úhrn za úterý může překročit 50 milimetrů.

Do středečního rána bude v platnosti výstraha před vydatným deštěm i v částech Zlínského a Moravskoslezského kraje.

V důsledku silných srážek očekávají meteorologové i vzestupy hladin v částech Moravskoslezského kraje. Výstraha by měla platit do středečního poledne.

„V Beskydech bude vzhledem k silnému nasycení docházet v některých říčních profilech k překročení 1. stupně povodňové aktivity,” konstatoval ČHMÚ, který zároveň zrušil výstrahu před vzestupem hladin pro horské oblasti na severu republiky a v Jeseníkách.

Reklama

Výběr článků

Načítám