Hlavní obsah

Koronavirus se nejvíc šíří na Rakovnicku, Praha mezi premianty

Novinky, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Koronavirus se aktuálně nejvíce šíří na Rakovnicku a Benešovsku, vyplývá z dat ministerstva zdravotnictví. Víc než tisíc nově nakažených na 100 tisíc obyvatel za uplynulých sedm dní evidují i okresy Vsetín, Náchod či Pelhřimov. Praha, která patřila z hlediska šíření viru k nejhorším regionům, nyní patří mezi ty lepší, i když čísla jsou stále vysoká.

Článek

Přehled odráží vývoj v posledním týdnu. Nejhorší je v tomto ohledu aktuálně Rakovnicko s 1229 případy na 100 tisíc obyvatel za sedm dní a Benešovsko se 1174 případy. Následují okresy Pelhřimov (1022), Vsetín (1011) a Náchod (1009).

Vůbec nejlepší je aktuálně situace na Chebsku (377 nakažených) a Tachovsku (429) a poměrně slušně je na tom také Břeclavsko (453).

Antigenní testy nezachytí třetinu pacientů

Domácí

Mezi regiony s nejnižším přírůstkem na 100 tisíc obyvatel v rámci České republiky se řadí i Praha, která ještě nedávno patřila k nejproblematičtějším oblastem. Evidují tam za týden 484 nakažených na 100 tisíc obyvatel.

I tak jsou ale čísla stále poměrně vysoká. Pro srovnání, před měsícem byl nejhorší vývoj na Uherskohradišťsku s 257 nakaženými na 100 tisíc obyvatel (nyní 899), Praha hlásila 182 případů.

Foto: mzdr.cz

Vývoj nákazy v okresech na mapě ministerstva zdravotnictví

Reklama

Výběr článků

Načítám