Hlavní obsah

Komunisté nebudou navrhovat vlastního kandidáta na Hrad

Právo, mak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Komunisté nebudou navrhovat vlastního kandidáta na post prezidenta. Rozhodl o tom v pátek výkonný výbor ÚV KSČM. Jejich poslanci a senátoři podpoří některého z kandidátů ostatních parlamentních stran. Jak řekl jeho předseda ústředního výboru Vojtěch Filip na tiskové konferenci, KSČM posoudí všechny návrhy "z hlediska přijatelnosti pro KSČM".

Článek

Těmi hledisky jsou podle něj postoj jednotlivých kandidátů k budoucnosti EU, názor na ekonomickou reformu a na možnost usmístění cizích vojsk na území ČR.

Současný prezident a kandidát ODS na tento post Václav Klaus podle Filipa splňuje minimálně jednu z těchto podmínek. "Svým postojem k otázkám suverenity se blíží našemu názoru," prohlásil Filip.

Jak uvedl, ze jmen, která dosud padala, jako například Jiří Dienstbier, Václav Pačes či Petr Pithart, komunisté nepreferují ani jednoho, ale ani jednoho z nich nevylučují z případné své podpory. Podle Filipa není podstatné, zda bude kandidát členem jakékoliv strany, KSČM nebude prosazovat svého člena.

Reklama

Výběr článků

Načítám