Hlavní obsah

Kinský definitivně prohrál druhý spor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

František Oldřich Kinský utrpěl druhou definitivní porážku v boji, který vede u české justice kvůli rodovému majetku. Krajský soud v Praze ve středečním odvolacím řízení zamítl jeho žádost na vydání sedmi parcel patřících soukromé firmě ve Zlonicich na Kladensku.

Foto: Jiří Cysař

Místa pro letce

Článek

Odvolací soud tak potvrdil rozsudek kladenského soudu, který Kinského nárok zamítl loni v létě.

 "Soud prvního stupně se správně zaměřil na řešení otázky tzv. vydržení vlastnického práva," uvedla dnes soudkyně Kateřina Švecová. Tímto termínem je myšleno právo majitele, který majetek v dobré víře, že je jeho vlastníkem, používá deset let. Firma Kahos Zlonice měla pozemky v součtu s předchozím majitelem v držení ještě déle.

Firma: prohra by nás zlikvidovala

Společnost vyrábí ocelové konstrukce a mostové jeřáby. "Na jednom z pozemků stojí naše výrobní hala. Těžko bychom ji přemisťovali," řekl jednatel společnosti Kahos František Kaucký, který dnešní rozhodnutí považuje za záchranu firmy.

Kinského advokát Jaroslav Čapek zvažuje, zda podá dovolání k Nejvyššímu soudu.

Dnešní spor je již druhým, který Kinský definitivně prohrál. Naopak u pěti dalších případu má již vítězství jisté.

Reklama

Související články

Kinský zvažuje žalobu na ministra Dostála

František Oldřich Kinský zvažuje, že podá žalobu na ministra kultury Pavla Dostála. Podle něj se ministr nevhodně angažuje ve sporech, které potomek...

Výběr článků

Načítám