Hlavní obsah

K hrobu Karla Gotta se na Dušičky lidé sjíždějí z daleka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na Dušičky mnoho Čechů přichází na hřbitov vzpomenout na své blízké. Výjimkou není ani Malvazinecký hřbitov v Praze, kam mnoho lidí přišlo také uctít památku zpěváka Karla Gotta. Někteří z nich kvůli návštěvě jeho hrobu vážili několikahodinovou cestu.

Anketa na hřbitově na Malvazinkách u hrobu Karla GottaVideo: Novinky

 
Článek

Od smrti nejúspěšnějšího českého zpěváka Karla Gotta uplynuly více než dva roky. K jeho hrobu na hřbitov v pražských Malvazinkách ale fanoušci přijíždějí vzpomínat stále. Mnoho z nich přišlo zapálit svíčku právě na Svátek zesnulých, který připadá na 2. listopadu. Neodradila je ani velká vzdálenost.

Foto: Novinky

K hrobu Karla Gotta lidé příjíždějí ze všech koutů Česka.

„Měli jsme ho rádi, na koncertě byl vždy vynikající. Přivezli jsme mu pozdrav z Frýdku-Místku,“ sdělil jeden z fanoušků, který se na Malvazinecký hřbitov vypravil s přáteli.

Podobně jako on se k hrobu sjíždějí fanoušci ze všech koutů Česka a dokonce i ze Slovenska. Někteří pod náhrobek pokládají květinu nebo zapalují svíčku, jiní se s ním chtějí jen vyfotit.

Dušičky – křesťanský svátek věnovaný vzpomínce na blízké, kteří již nejsou mezi námi

Styl
Foto: Novinky

Náhrobek Karla Gotta byl dokončen v roce 2019 tři dny přes Štědrým dnem.

„Já sem chodím za naším Mistrem pravidelně, protože byl naprosto úžasný člověk a byl vzorem pro náš národ. Strašně nám chybí, zastavil se čas jeho odchodem,“ řekla jedna z fanynek, která ke Gottovu hrobu přišla zapálit svíčku jako obvykle.

RECENZE: Film Karel: Pomník z kvalitního materiálu

Film

Kromě Karla Gotta jezdí lidé na hřbitov v Malvazinkách uctít památku mnoha dalších významných osobností. Odpočívá zde například také zpěvák Daniel Nekonečný, zpěvačka Eva Pilarová nebo spisovatelé Jakub Arbes a Ondřej Sekora.

Foto: Novinky

Jednou z dalších osobností pohřbených na hřbitově v Malvazinkách je zpěvačka Eva Pilarová.

Reklama

Výběr článků

Načítám