Hlavní obsah

Jurečka porušil nařízení. Dal si pivo na ulici a ještě se u toho vyfotil

Novinky, Dominika Jeřábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka v úterý večer vyšel na ulici s pivem, ačkoli je pití alkoholu na veřejnosti zakázáno v rámci protiepidemických opatření. Šéf lidovců se navíc s pivem také vyfotil a příspěvek sdílel na sociální síti Twitter. Později ho smazal.

Foto: Twitter

Otisk twitterového příspěvku šéfa lidovců Mariana Jurečky, na kterém pózuje na ulici s pivem, což je porušení vládních nařízení. Jurečka už příspěvek smazal.

Článek

„Přiznám se, zašel jsem taky na pivo… I když na patníku, tak chutná po takové době skvěle,“ napsal lidovec.

Vládní zákaz konzumace alkoholických nápojů na veřejně přístupných místech pod pokutou platí od 14. října. Opatření je zatím platné do ukončení nouzového stavu 20. listopadu, vláda ale již avizovala, že ve čtvrtek požádá Poslaneckou sněmovnu o jeho prodloužení až do 20. prosince.

Ani pivo. K okénku pouze kvůli „vystravování”, konzumace alkoholu se přesune do soukromí

Domácí

Jurečka se přitom v říjnu zúčastnil poslanecké schůze, na které se už jednou stav nouze prodlužoval a o opatřeních se diskutovalo. Navzdory tomu si ale šéf lidovců zřejmě uvědomil, že porušuje pravidla, až ve chvíli, kdy ho na to upozornil novinář Petr Honzejk. Snímek následně smazal.

Kalousek přispěchal s radou, ale pozdě

Honzejk původní Jurečkův tweet komentoval s tím, že mu to připomíná „zábavnou soutěžní hru opozice“. Narážel na to, že nařízení nedávno porušil i šéf poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek. Ten si dal navzdory současným opatřením pivo v zavřené restauraci, kde podle svých slov konverzoval s majitelem během čekání na jídlo. Doznal se k tomu poté, co ho na místě vyfotil redaktor Radiožurnálu.

Za pivo pro Kalouska hrozí restauratérovi tučná pokuta

Domácí

Nyní se snažil Kalousek hasit alespoň situaci kolem Jurečky, s jehož stranou a ještě s ODS složila TOP 09 koalici do nadcházejících parlamentních voleb, v kterých však již on sám kandidovat nebude. Kalousek uvedl, že pokud bylo pivo nealkoholické, je vše v pořádku.

Jenže tento Kalouskův argument – tedy že pivo nemuselo obsahovat alkohol – mnozí uživatelé rozporovali. Upozornili na to, že Jurečka příspěvek smazal, a tak se podle nich de facto nepřímo přiznal, že vládní opatření skutečně porušil.

Reklama

Výběr článků

Načítám