Hlavní obsah

Jsem diktátor a ruský agent, představil se studentům Zeman

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Prezident Miloš Zeman při své návštěvě Brna zavítal na debatu se studenty Podnikatelské fakulty Vysokého učení technického. Už před příjezdem na něj čekalo několik desítek studentů před budovou fakulty, další pak se Zemanem přišli debatovat přímo do přeplněné posluchárny.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Prezident Miloš Zeman v posluchárně Podnikatelské fakulty Vysokého učení technického v Brně.

Článek

Zeman všechny přítomné vyzval, aby šli k volbám, ať už budou volit kohokoli, protože pasivní přístup k politice je pro ovce.

„Buďte berany,“ vybídl studenty prezident, který se hned první větou představil jako „diktátor, ruský agent a ničitel parlamentní demokracie“, za což sklidil potlesk.

„Když dnes někdo kandiduje do parlamentu, měl by mít něco za sebou, měl by umět řídit nějaký celek, ať už jako starosta, hejtman nebo úspěšný podnikatel. Politika je žebřík, po jehož šprušlích vystupujete nahoru. Někdy spadnete a nabijete si ústa. Síla osobnosti se ale pak pozná při tom pádu, ne když se stoupá nahoru. Nevěřte těm, kteří tvrdí, že po tom žebříku mohou vyskočit až na vrchol. Možná se jim to povede, ale nebudou za sebou mít trapnou zkušenost politického řemesla, protože politika je řemeslo jako každé jiné,“ prohlásil Zeman, kterého na jeho cestě doprovází jihomoravský hejtman Michal Hašek.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Na prezidenta Miloše Zemana čekaly už před školou desítky studentů.

„Jděte volit, ať už budete volit kohokoli, protože ústava nezná limit pro spodní účast. Lidé, kteří nejdou volit a pak jen nadávají u televize, si neuvědomují, že také volili, protože ten, kdo nejde k volbám, taky vlastně volí. Kroužkujte lidi, kterých si vážíte a kteří za sebou něco mají,“ dodal Zeman.

V debatě také zaznělo, že by Zeman rád viděl jako příštího guvernéra České národní banky současného premiéra v demisi Jiřího Rusnoka.

Reklama

Výběr článků

Načítám