Hlavní obsah

Imunitní výbor nedoporučil vydat senátora Pešáka k trestnímu stíhání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Imunitní výbor nedoporučil v úterý horní komoře vydat senátora ODS Milana Pešáka k trestnímu stíhání. Policie ho chce obvinit za to, že se jako zastupitel Prahy 11 před čtyřmi lety podílel na údajně nevýhodném prodeji pozemků městské části. Senát jako celek bude o žádosti rozhodovat ve středu.

Článek

Pešák se podle policie společně s dalšími 39 zastupiteli v roce 2010 podílel na nevýhodném prodeji pozemků v pražských Roztylech a parcel v okolí ulice Stříbrzkého.

Policie případ vyšetřuje pro podezření ze zneužití pravomoci úřední osoby a porušení povinnosti při správě cizího majetku, kdy škoda byla předběžně vyčíslena na zhruba 20 miliónů korun.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Sobotka: hlasování nemůže být trestný čin

Pešák již dříve vinu odmítl, cítí se šikanován za svá politická rozhodnutí. Nesouhlas s postupem policie vyjádřil místopředseda Senátu Přemysl Sobotka (ODS), podle něhož hlasování v zastupitelstvu nemůže být v žádném případě trestným činem.

Také předseda senátního ústavně-právního výboru Miroslav Antl (za ČSSD) se pozastavil nad tím, že policie chce stíhat zastupitele kvůli jeho hlasování.

Podobný případ řešil Senát loni v říjnu. Tehdy odmítl vydat bývalou primátorku Frýdku-Místku Evu Richtrovou (ČSSD). Policie ji chtěla stíhat za to, že spolu s radními před čtyřmi lety schválila údajně předražené zakázky na hloubení a čištění příkopů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám