Hlavní obsah

Hudba Hradní stráže nové nástroje zatím nedostane. Musela zrušit zakázku

Praha

Ministerstvo obrany muselo zrušit zakázku na nové nástroje pro Hradní stráž. Hudebníci měli dostat nové trubky nebo trombóny za celkem asi dva milióny korun, budou se však muset spokojit se starými nástroji. O zrušení nákupu informoval server Týden.cz.

Foto: Bohuslav Borovička, Právo

Hradní stráž

Článek

Do výběrového řízení na nákup nových trombonů, trubek nebo křídlovek se přihlásily tři firmy, ale dvě nabídky nevyhovovaly požadavkům ministerstva, a zbyla tak jen jedna. To je však v rozporu se zákonem, takže ministerstvo obrany muselo zakázku stornovat.

"Požadavek na pořízení konkrétních modelů hudebních nástrojů je z důvodu doplnění do sekce stejných nástrojů u jednotlivých nástrojových skupin Hudby Hradní stráže," uvedlo ministerstvo v zadání zakázky.

Hudba Hradní stráže kromě jiného hudebně zabezpečuje veškeré protokolární akty v přímé souvislosti s výkony pravomocí prezidenta republiky, podílí se na přípravě a hudebně zabezpečuje pietní akty na území České republiky. Provádí také sezónní hudební produkci při otevírání Jižních a Královských zahrad Pražského hradu.

Všechny aktivity bude těleso zajišťovat i nadále, jen se odsunul termín nákupu nových nástrojů. Nejspíš tak bude v dohledné době vypsáno nové výběrové řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám