Hlavní obsah

Chybujícím strojvůdcům budeme odebírat licence, avizoval Havlíček další „revoluci na železnici”

Novinky, coe, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ministr dopravy Karel Havlíček jednal s pracovní komisí, která se po sérii nehod na železnici zabývá zvýšením bezpečnosti železničního provozu. Novinky brífink ministra sledovaly živě. Havlíček oznámil, že nový zákon umožní chybujícímu strojvůdci odebrat licenci.

Záznam: Briefing ministra dopravy Karla Havlíčka po jednání pracovní komise ke zvýšení bezpečnosti železničního provozuVideo: ČTK

 
Článek

Ministerstvo dopravy podle Havlíčka připraví novelu zákonu o drahách. Ta odebírání licencí umožní.

„Je to revoluční věc. Licence bude pozastavena nebo odebrána, když například strojvedoucí opakovaně nebude respektovat návěstidlo,“ uvedl Havlíček.

Dosud bylo možné licenci odebrat jen v případě odsouzení za úmyslný trestný čin a v případě zdravotní nezpůsobilosti strojvedoucího.

Série nehod

V minulých dnech došlo na české železnici k sérii nehod. Naposledy ve čtvrtek vykolejil v Tišnově u Brna rychlík se zhruba 150 lidmi. Nehoda se naštěstí obešla bez těžších zranění.

V úterý na Jihlavsku narazil nákladní vlak do stojící lokomotivy. I tato nehoda se obešla bez zranění.

Za srážku vlaků v Českém Brodě nejspíš může strojvůdce, jel na červenou

Krimi

Tragická nehoda se stala v polovině července v Českém Brodě. Souprava CityElefant projela návěstidlem na červenou a narazil do poštovního vlaku. Zahynul strojvůdce a 35 lidí se zranilo.

Na Karlovarsku se čelně srazily dva osobní vlaky. Na místě jsou mrtví a desítky zraněných

Krimi

Nejtragičtější byl v červenci střet dvou vlaků na Karlovarsku u Perninku, při kterém zemřeli dva lidé a dalších 24 bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám