Hlavní obsah

Hamáček finance od ANO nechce. Byla to nadsázka, komentoval Dolínkův nápad

Novinky, zpe

Mít v gesci ministerstvo financí není oficiální pozice ČSSD. Novinkám to sdělil šéf soc. dem. Jan Hamáček, který tak mírní výrok svého poslance Petra Dolínka. Ten prohlásil, že hnutí ANO by mělo sociální demokracii předat řízení státní kasy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Předseda strany ČSSD Jan Hamáček

Článek

„Vyjádření pana Dolínka chápu jako nadsázku, rozhodně to není oficiální pozice ČSSD,“ napsal Hamáček Novinkám na dotaz, jestli bude jeho partaj opravdu požadovat ministerstvo financí do své gesce.

Poslanec a někdejší místopředseda ČSSD Petr Dolínek krátce předtím Novinkám řekl, že současná šéfka státní kasy Alena Schillerová (za ANO) řízení ministerstva financí nezvládá a měla by ho předat právě sociálním demokratům.

„Sociální demokracie může převzít ministerstvo financí, ANO to nezvládá. Paní ministryně Schillerová s panem premiérem hrají nějaké hry, nebo nejsou schopni ty peníze najít. Tak ať to předají nám, my jsme bez problému schopni řídit ministerstvo financí, jsme kompetentní,“ uvedl Dolínek.

Státní rozpočet na příští rok je nyní jedním z hlavních témat v koalici. ČSSD se totiž v pondělí při hlasování o základních parametrech rozpočtu zdržela a návrh nepodpořila. Chce víc peněz na platy policistů, hasičů a pro ministerstvo práce a sociálních věcí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám