Hlavní obsah

EET se odloží až do konce roku. Úplné zrušení ve Sněmovně neprošlo

Novinky, ber, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elektronická evidence tržeb (EET) se odloží do konce roku 2020. Ve středu návrh ministryně financí Aleny Schillerové (za ANO) schválili poslanci. Opozice opět prosazovala úplné zrušení nebo delší odložení, to se ale prosadit nepodařilo.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministryně financí Alena Schillerová

Článek

Změna se dotkne všech čtyř vln. Tedy jak velkoobchodu, maloobchodu, stravování a ubytování, které patřily do prvních dvou vln, tak i subjektů, které se měly původně začít evidovat 1. května.

„Ti, co již tržby evidovali, získají čas na případné aktualizace certifikátů. Ti, kteří měli začít evidovat v poslední vlně, budou mít více času na přípravu,” zdůvodnila Schillerová.

EET se odloží, rozhodla vláda

Ekonomika

Nyní je EET pozastaveno na dobu, kdy v Česku platí nouzový stav, a tři měsíce po něm. Startovat tak podle původního plánu měla znovu 19. srpna.

Odložení do 100. narozenin Babiše

Opozice z řad ODS, STAN i TOP 09 se opět snažila i o úplné zrušení EET nebo o odklad o delší čas. Piráti dokonce navrhli, aby byla evidence zrušená až do 2. září 2054, tedy do doby, kdy bude mít premiér Andrej Babiš 100. narozeniny.

Zrušme EET do 100. narozenin Babiše a dejme mu k roku 2054 dárek, vyzývají Piráti

Domácí

„Dejme mu prosím tento narozeninový dárek. Věřím, že do té doby se podaří vyvinout systém, který bude výrazně uživatelsky přívětivější a bude šetřit náklady podnikatelů,” prohlásil ve Sněmovně poslanec Mikuláš Ferjenčík.

Opoziční strany ve Sněmovně upozorňovaly i na to, že odložení EET do konce roku navrhovaly již dříve. Tehdy ale vládní koalice jejich návrh zamítla.

Poslanci řešili pomoc pro kulturu, sport i odklad EET

Domácí

Novela teď poputuje do Senátu, pokud ji schválí, dostane ji na stůl k podpisu také prezident.

Reklama

Výběr článků

Načítám