Hlavní obsah

Dostálová: Pavlovi nešlo ustřihnout křídla

Právo, Jitka Götzová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tisíckrát si může člověk říkat, že je připraven na nejhorší, ale když to přijde, stejně se s tím nemůže vyrovnat. "Promiňte, jsem stále roztěkaná a mám plno zařizování. Byla jsem v tiskárně a na hřbitově..." Omlouvala se včera Právu manželka zesnulého ministra kultury Hana Dostálová.

Článek

Svěřila se, že by v posledních dnech nemusela dělat nic jiného než zvedat mobil či odpovídat na esemes zprávy od přátel, známých i spolupracovníků jejího manžela, kteří jí chtějí vyjádřit slova útěchy. Jenže najdou se i takoví, kteří i v takové chvíli, kterou prožívá rodina zesnulého, zraňují.

"Občas narazíte na někoho a ten vám vyrazí dech. Je to jen o hulvátství, ale pouštím to z hlavy," prozradila paní Hana.

Kromě velkého posledního loučení v pražském Národním divadle se bude v rodinném kruhu v Olomouci konat i tryzna. "Nežil jen veřejným životem, ale měl i soukromí. Byl také náš," vysvětlovala Hana Dostálová, proč chce, aby se v pátek už sešla jen nejužší rodina. Ministr měl spoustu přátel a kamarádů, s nimiž trávil hodně času.

"Byla jsem ráda, že dělá, co ho baví. Ustřihnout mu křídla, to by bylo k ničemu," svěřila se paní Hana. A pak dodala: "Myslím, že jsme žili slušný život, ale mohl být delší."

Spekulace o nástupci

Podle informací Práva je vážným adeptem na funkci ministra kultury generální komisař české účasti na Expo 2005, režisér Vladimír Darjanin. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám