Hlavní obsah

Dopravu někde komplikuje sníh, silnice namrzají

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dopravu na některých místech České republiky ve středu ráno komplikuje nový sníh či mlha, vozovky mohou také namrzat. Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu platí až do deváté hodiny.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Ilustrační foto

Článek

V Ústeckém kraji komplikuje provoz nový sníh. Hlavní silniční tahy jsou sjízdné, opatrní by řidiči měli být na silnicích nižších tříd. Přibývá také nehod.

Dálnice D7 a D8 a silnice prvních tříd jsou po chemickém ošetření většinou mokré. Na komunikacích nižších tříd leží zbytky rozbředlého sněhu a silničáři nabádají k opatrnosti.

Na silnici I/13 u Mostu se srazilo osobní auto s nákladním. Havárie se obešla bez zranění, policie ale upozorňuje na velmi silný provoz. V Litvínově se střetl autobus s osobním autem, ani při této kolizi nebyl nikdo zraněn. Na silnici 608 u obce Přestavlky na Litoměřicku se srazilo nákladní auto s osobním. To skončilo mimo silnici, na místo míří záchranáři.

Ve Zlínském kraji se místy objevily mlhy. Vyskytují se především na Vsetínsku a Uherskohradišťsku, ve vyšších polohách navíc mohou být mrznoucí. Vozovky v regionu jsou převážně holé, mokré a sjízdné se zvýšenou opatrností.

V kraji je zataženo, na Zlínsku oblačno až polojasno. Místy fouká slabý vítr. Teplota se ráno pohybovala od minus jednoho do plus čtyř stupňů Celsia.

V Beskydech a na Bruntálsku leží na silnicích po nočním sněžení kašovité zbytky sněhu. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Řidiči musí být ale opatrní i ve vyšších polohách Opavska, kde zůstává na cestách ujetá vrstva sněhu.

V ostatních regionech Moravskoslezského kraje, na Ostravsku, Karvinsku a Novojičínsku, jsou komunikace sjízdné bez omezení.

Hlavní tahy na Vysočině jsou po chemickém ošetření mokré. Na silnicích nižších tříd, které se nesolí, leží podle silničářů ujetá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice v kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

V noci silnice namrzaly. Teploty klesaly k minus dvěma stupňům Celsia. Po ránu jsou místy mlhy.

Namrzání silnic hrozí v Jihomoravském kraji. Řidiči by proto měli dbát na zvýšenou opatrnost, přestože jsou komunikace po chemickém ošetření. V některých úsecích mohou být zbytky sněhu. Místy se objevuje mlha.

Teploty se na jižní Moravě pohybují od minus tří do jednoho stupně Celsia. Dálnice jsou sjízdné bez omezení. Zvýšenou opatrnost vyžadují silnice I. třídy na Hodonínsku, Břeclavsku, Blanensku a Znojemsku.

Ve všech okresech i v Brně je potřeba dávat pozor na silnicích nižších tříd. Na Břeclavsku a Hodonínsku hrozí namrzání vozovky. V oblasti Bílých Karpat může být v obou okresech zbytek ujetého sněhu. Vyskytovat se může i na méně využívaných úsecích na Blanensku a Znojemsku.

Na celém území Jihomoravského kraje fouká slabý vítr. Na Blanensku, v Brně, na Brněnsku, Vyškovsku a Znojemsku se místy objevuje mlha.

Silničáři ve středu v 7:00 otevřeli pro nákladní vozy nad 3,5 tuny silnici 10 z Tanvaldu do Harrachova a dál do Polska. Kvůli sněžení byla od úterních 19:30 pro nákladní dopravu s výjimkou autobusů uzavřená. Silnice je holá a mokrá, místy mohou být zbytky rozbředlého sněhu.

V Libereckém kraji napadlo do rána až pět centimetrů sněhu, hlavně v horských oblastech. Komunikace jsou sjízdné, silničáři ale doporučují zvýšenou opatrnost. Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré, místy mohou být zbytky rozbředlého sněhu. Na silnicích nižších tříd, hlavně v horách, kde se nesolí, je na komunikacích ujetá vrstva nového sněhu. V nižších polohách, hlavně na Turnovsku se objevuje mrholení, které může namrzat.

Teploty v Libereckém kraji se pohybují kolem minus dvou až minus tří stupňů, místy jsou mlhy, které mohou namrzat. Většinou je zataženo a místy se objevují sněhové přeháňky.

V Královéhradeckém kraji leží na silnicích rozbředlý sníh. V Orlických horách silný vítr dělá na cestách sněhové jazyky a závěje. V noci na středu v kraji sněžilo. Teploty se pohybovaly kolem nuly, na horách bylo kolem minus tří stupňů Celsia.

Na severu Olomouckého kraje leží po sněhových přeháňkách stále zbytky rozbředlého sněhu. Týká se to především silnic druhých a třetích tříd Šumperska, na ujetou sněhovou vrstvu krytou posypem mohou řidiči narazit ve vyšších polohách také na Jesenicku. Viditelnost v této části kraje dnes místy komplikuje souvislá mlha.

Zbytky rozbředlého sněhu kryté posypem hlásí silničáři na všech vedlejších cestách Šumperska, naopak hlavní tahy jsou již holé a mokré po chemickém posypu. Podle správců cest v regionu nyní mrholí, na Červenohorském sedle je souvislá mlha. Silnice Jesenicka jsou holé a mokré, a to i vedlejší vozovky, opatrnost na místě je na inertních cestách od vyšších poloh.

Silnice v ostatních částech Olomouckého kraje jsou holé, ve vyšších polohách přesto silničáři nabádají ke zvýšené opatrnosti. I na Olomoucku či Prostějovsku může viditelnost komplikovat mlha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám