Hlavní obsah

Dnes se bude volit opět z auta u drive-inů

Právo, Jan Rovenský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu od 7 do 15 hodin budou moci lidé v karanténě opět využít možnost hlasovat ve druhém kole senátních voleb z auta. Po celé republice armáda postaví celkem 44 tzv. drive-inů. Voliči se dopředu hlásit nemusí, musí ale prokázat, že jsou v izolaci či karanténě, např. e-neschopenkou či esemeskou od hygieny.

Drive-in volby v Berouně 30.9.2020Video: Novinky

 
Článek

Na Karlovarsku a Ústecku bude v provozu jedno stanoviště, v Praze dvě a ve Středočeském kraji devět míst, detaily zveřejnilo ministerstvo vnitra na svém webu.

Na každém místě budou tři vojáci, kteří budou asistovat civilnímu zapisovateli a dbát na hygienické předpisy.

Češi už kvůli covidu nesmějí bez omezení ani do Rumunska

Koronavirus

Po příjezdu na stanoviště volič stáhne okénko vozu, předloží občanku a voják ho vyzve, aby si stáhl roušku kvůli identifikaci. Poté mu předá hlasovací obálku a případně volební lístky, pokud si je dotyčný nepřiveze. Volič pak lístek hodí do urny.

Další možností je nechat si přinést volební urnu domů, o to však volič musí sám požádat telefonicky na krajském úřadě do čtvrtka 8. října 20 hodin.

Kromě toho vzniknou i zvláštní volební okrsky, např. v domovech seniorů. V sobotu se pak smíchají hlasy z drive-inu, přenosných uren i zvláštních okrsků a spočítají se.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám