Hlavní obsah

Dlouholetý mluvčí Agrofertu Hanzelka nastoupil do Pražské energetiky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř devět let působil Karel Hanzelka jako tiskový mluvčí holdingu Agrofert, patřícího do svěřenských fondů premiéra Andreje Babiše. Od 1. listopadu začal pracovat ve skupině Pražská energetika, kde od začátku příštího roku převezme post mluvčího a vedoucího oddělení PR.

Foto: Agrofert

Bývalý tiskový mluvčí holdingu Agrofert Karel Hanzelka. Nyní působí ve skupině Pražská energetika.

Článek

Hanzelka roky odpovídal na dotazy novinářů mimo jiné ohledně kauz týkajících se dosavadního premiéra Andreje Babiše a jeho firem. Mezi ně patřil i holding Agrofert až do roku 2017, kdy jej premiér kvůli zákonu o střetu zájmů uložil do svěřenských fondů.

Hanzelka se vyjadřoval například ke kauze získání eurodotace na stavbu Farmy Čapí hnízdo, kterou šetří policie, či sporu ohledně možného Babišova střetu zájmů, který zapříčinil pozastavení evropských dotací pro firmy z holdingu.

Brusel odmítl odklad, Česko se má ke kontrole střetu zájmů vyjádřit do středy

Evropa

Hanzelka do skupiny Pražská energetika nastoupil oficiálně od 1. listopadu. „Do konce roku máme s panem Holubcem (současný tiskový mluvčí) souběh funkcí, od Nového roku pak já budu vedoucí oddělení PR a tiskový mluvčí,” potvrdil Novinkám Hanzelka nástup do nového zaměstnání.

Současný tiskový mluvčí PRE Petr Holubec pak podle něj ze skupiny neodejde, po Novém roce zůstane v PR týmu společnosti.

Hanzelkův odchod z Agrofertu, kde jako mluvčí působil od roku 2013, byl dlouhodobě plánovaný a na vlastní žádost. Podle jeho slov přišel „čas na změnu”. Pozici mluvčího po Hanzelkovi v Agrofertu převzala jeho dosavadní zástupkyně Adéla Čabayová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám