Hlavní obsah

Děláte ze mě blba, nechte si ty kecy, pustil se Babiš do poslankyně Kovářové

Novinky, ren

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nechte si ty kecy o tom, že jsme jako ANO nedali peníze na školky, a nedělejte ze mě blba, pustil se premiér Andrej Babiš do poslankyně STAN Věry Kovářové. Ta se premiéra ptala na to, co udělá pro rodiče, kteří si stěžují na nedostatek míst ve školkách. Podle Babiše šly za vlády ANO na školky a školy miliardy korun.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Premiér Andrej Babiš (ANO) na schůzi Poslanecké sněmovny.

Článek

„Na návštěvě školky v Černém Mostě jste minulý týden sdělil, že intenzivně řešíte nespokojenost rodičů ve školkách. Musím vám říct, že na tento problém, o kterém ví každý, upozorňujeme již dlouhodobě a opakovaně se ho snažíme řešit při projednávání státního rozpočtu,“ řekla ve čtvrtek na interpelacích Kovářová.

Dodala, že Starostové opakovaně v rozpočtu navrhují více peněz pro dotační tituly na výstavbu mateřských a základních škol a ANO to v rámci hlasování o změnách v rozpočtu odmítlo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslankyně STAN Věra Kovářová na říjnové schůzi Sněmovny

Podle Babiše ale jeho vláda dala na výstavby škol a školek miliardy a Kovářová podle něj „kecá“.

Babiš: Nedělejte ze mě blba

„Jste žena, a proto se budu mírnit, ale ty vaše populistické kecy už nemůžu poslouchat. Prodáváte tady moji práci. Zlehčujete to a děláte z Babiše blba, že objevil, že nejsou školky. Jako ministr financí jsem to v roce 2014 začal řešit,“ pustil se do Kovářové premiér. „Udělal jsem program, ze kterého obce mohly profitovat miliardami, a vytvořil jsem 15 tisíc míst pro žáky,“ tvrdil.

Kovářová na premiéra zareagovala s tím, že peníze v rámci dotačního titulu nejsou zásluha vlády, ale Sněmovny, která to musel schválit. Babiš navíc podle ní hlasoval na rozpočtovém výboru proti návrhu.

To Babiš odmítl a Kovářové připomněl, že ještě za doby, kdy byla starostkou obce Chýně nedaleko od Prahy, díky němu dostala na rekonstrukci školy i tělocvičny 183 milionů korun. Peníze obci ale podle Kovářové přišly až poté, co ve vedení skončila.

„Když jste tam byla starostkou, tak jste neudělala nic. Jen díky mně vaše Chýně dostala 183 milionů, jen abyste mohla přijít přestřihnout pásku,“ nešetřil Babiš poslankyni z opoziční strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám